Therapeuten

Filiep Debaere, Ostepaat D.O., PhD.

Filiep Debaere studeerde af als licentiaat kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Deze studies rondde hij af met de ‘grootste onderscheiding’ en behaalde ook na 4 jaar bijkomende opleiding en wetenschappelijke studie ook de graad van ‘doctor in de motorische revalidatie en kinesitherapie’.

Geboeid door de resultaten van osteopatische behandeling bij zichzelf en de beperkingen die hij reeds snel ervaarde als kinesitherapeut startte hij zijn studies in de osteopathie in 1999 aan het Flanders International College of Osteopathie (F.I.C.O.) te Antwerpen waar hij in 2005 afstudeerde na het verdedigen van zijn thesis voor een internationale jury. 

Als gedreven osteopaat probeert hij zoveel mogelijk op zoek te gaan naar de oorzakelijke factoren van de klachten en probeert daarbij de patiënt in zijn totaliteit te bekijken. Indien nodig wordt ook op verschillende vlakken bijgestuurd. Om dit doel zoveel mogelijk te bereiken volgde hij ook reeds tal van postgraduate opleidingen zoals Neuro Structurele Integratie Technieken (NST), Sportosteopathie, Professional Applied Kinesiology (PAK), Orthomoleculaire Geneeskunde en CAUSOPRACTIE.

 

Nele Van Vaerenbergh, Osteopaat D.O.

Nele Van Vaerenberg vervoegde de praktijk in augustus 2013. Na haar middelbare studies, gemotiveerd door eigen ervaring met osteopatische behandeling, startte ze een 5-jarige fulltime opleiding osteopathie aan de International Academy voor Osteopathie (IAO) te Gent waar ze in 2013 afstudeerde. Ze schenkt grote aandacht naar een wetenschappelijk gefundeerde uitoefening van de osteopathie blijft zich vervolmaken in de verschillende aspecten van de klassieke osteopathie.